Waar is die nieuwe wereld?

1 juni 2022

Waar is die nieuwe wereld nou?

Tijdens een mooie bijeenkomst met verschillende ondernemers vertelden we wat over de Nieuwe Balans Energie. Iemand stelde een hele terechte vraag: ‘We gaan dus naar dat zachtere toe, maar waarom zie je dan juist nu zoveel hardheid, zoals oorlogen en dictators?’ Met andere woorden: waar is dat zachtere dan? Waar is die nieuwe wereld? Er zijn veel mensen die daar naar hunkeren. Tegelijkertijd lijkt het alsof de wereld steeds harder wordt. Hoe zit dat nou?

Uitzoomen

Als eerste is het altijd goed om uit te zoomen. Als je alleen focust op die drukkende kant van oorlog, extreem bazige types en dwingende plannen, dan lijkt het alsof we juist een compleet andere kant op bewegen. Maar zoom je uit, dan zie je dat het juist deze rollen zijn die er voor zorgen dat we in beweging komen. Vanuit een groter plaatje klopt het helemaal. Dit is die evolutionaire sprong. Want als er niet aan ons comfortabele leventje geschud wordt, dan komen wij mensen nooit van onze luie stoel. Dan blijven we eindeloos in slaap gesust. Het is juist de bedoeling dat we een beetje wakker worden. Ga daarom als een adelaar boven jezelf en de hele situatie hangen en zie wat er gebeurt. En vooral: waarom?

We’ve only just begon

Er zijn veel mensen die aan gaan van het idee dat alles verandert. Wij worden zelf ook blij van die nieuwe wereld vanuit intuïtie. Echter, onthoud ook dat we nog maar net begonnen zijn. In maart 2020 zijn we pas gestart en deze cyclus duurt 13.000 jaar. Dus als jij verwacht dat we met zijn allen op korte termijn ‘Kumbaya’ zingen en er overal wereldvrede is, dan kom je van een koude kermis thuis. We zijn nog maar net begonnen. En dat die trein van de oude wereld, vanuit de Mannelijke Perspectief Energie geëindigd is, is een gegeven. Maar de trein dendert wel nog even door. Het is niet van de één op de andere dag allemaal anders.

Weet dat we ons juist nu in een zeer interessante tijd bevinden: het snijvlak tussen twee werelden die behoorlijk ver uit elkaar liggen. We realiseren ons dat we een beginsel neerleggen. Onze duit in het zakje doen voor al die generaties na ons. Maar we gaan er niet vanuit dat we al die mooie dingen die hier uit voortvloeien, in volle glorie meemaken. Een evolutionaire sprong heeft tijd nodig.

Wat heeft het dan voor zin?

Je kunt jezelf afvragen: ‘Zeg, als ik hier geen eindresultaten van ga zien, wat heeft het dan voor zin?’ Nou, het heeft enorm véél zin. Je kunt namelijk als ziel en mens enorm groeien in deze tijd van transformatie. Je kunt dingen doen en ervaren die voorheen niet mogelijk waren. Je kunt zelf grote opruiming doen in je onderbewustzijn en tegelijkertijd bijdragen om het verschil te maken. Dat is toch wel iets voor jou? Het heeft dus eindeloos veel zin. Het hele pad van bewustzijnsverandering geeft een enorme rijkheid aan je leven. Er is wel één ding: je kunt niet meer terug. Je gaat van A naar B, en dan naar C… terwijl je geen idee hebt hoe of wat. Oh, dat vindt je ego soms verre van leuk.

Rottigheid die naar boven bubbelt

Terug naar de vraag: hoe zit dat nou? Vanuit het grote plaatje is het dus nodig dat er allerlei rottigheid naar boven bubbelt. En dat is niet alleen op het wereldtoneel, ook in jou. Op kleine en grote schaal bubbelt er van alles naar boven. Issues die heel lang onder het tapijt geschoven zijn, worden nu zo weer in ons gezicht gespuugd. Het tapijt is te klein, er past niks meer bij. En die kast met oude lijken is ook proppertje vol. Dus we mogen er doorheen gaan. Maar weet je… hoe zwaar dat soms ook is, het is zó enorm de moeite waard. Eigenlijk heeft de kosmische koerier allerlei moois voor jou neergezet. Maar er word je wel gevraagd: maak hier ruimte voor. Ga met die oude mindsets, overtuigingen en patronen aan de slag. Creëer letterlijk en figuurlijk ruimte voor die nieuwe dingen.

Waar is die nieuwe wereld? Begin bij jezelf

Uiteindelijk is het zo dat het bij jezelf begint. Want daar heb je invloed op. Wat een ander doet, is niet jouw zaak. Dus het gaat erom dat je verantwoordelijkheid neemt voor je eigen leven. Je bent niet verantwoordelijk voor oorlog, honger en armoede, maar wel hoe je er mee omgaat. Kies je voor mee lijden of ga je mee leiden? Leiden naar die Nieuwe Balans Energie wereld die door ons heen ontstaat. Je kiest zelf wat jouw energie waard is. Dus maak met al die andere mooie mensen het verschil. Waar is die nieuwe wereld in balans? Maak ‘m eerst in jezelf.

P.s. Misschien helpt deze informatie je een handje: de spelregels van de Nieuwe Balans Energie en de verschillende groeifases.

Deel deze story:

  • Gelijkheid
  • Eenheid
  • Balans
  • Samen
  • Genieten
  • Spelen
  • Flowen

Zoek op onze Nieuwe Balans Energie website

Zoek en gij zult vinden.

Nieuwe Balans Energie maakt gebruik van cookies om je zo goed mogelijk van dienst te zijn. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.